Si të kthejmë tekstin e shkruar në audio në gjuhën Shqipe

Si të kthejmë tekstin e shkruar në audio në gjuhën Shqipe

3Shares
Si të kthejmë tekstin e shkruar në audio në gjuhën Shqipe

Në këtë artikull do t’ju tregojmë një mënyrë shumë efikase për të kthyer tekstin në audio shqip.

Kthimi i tekstit të shkruar në audio ose ndryshe text to speech është gjenerimi i audios të sintetizuar nga teksti. Teknologjia përdoret për të komunikuar me përdoruesit kur leximi i një ekrani nuk është i mundur. Kjo jo vetëm që hap mundësitë që informacioni të përdoret në mënyra të reja, por gjithashtu ka aftësinë ta bëjë botën një vend më të arritshëm për individët e verbër ose fëmijët që kanë problem me leximin nuk janë në gjendje të lexojnë tekst në një ekran.

Teknologjia që qëndron pas ka evoluar gjatë dekadave të fundit. Duke përdorur machine learning, tani është e mundur të prodhohet një ligjërim shumë natyror që përfshin ndryshime në lartësinë e tonit , ritmin, dhe shqiptimin. Sot, fjalimi i krijuar nga kompjuteri përdoret në një larmi rastesh si lexuesit e artikujve të lajmeve, , mësimi elektronik, librat audio, aplikacionet dhe pajisjet e IoT dhe asistentët personal janë vetëm disa pika fillestare. Një shërbim të tillë e ofron një startup Shqiptar i quajtur Zeri.app I cili ju mundëson të ktheni tekste shqip në audio. Me më shumë se 100.000 fjalë të rregjistruara në gjuhën shqipe, të cilat mbulojnë mbi 80% të fjalëve të përdorura gjerësisht, bën që ZERI të konvertojë tekstin lehtësisht në audio.

Si ta përdorim shërbimin?

Si fillim hapni faqen duke klikuar këtë link https://www.zeri.app/ 

Screenshot%202020-04-26%20at%2015.58.36.pngMë pas klikoni butonin HYR ose regjistrohuni në linkun më poshtë për të hyr në sistem https://www.zeri.app/login 

Screenshot%202020-04-26%20at%2015.58.52.png

Pasi të jeni regjistruar klikoni menunë Konverto duke vendosur tekstin qe doni të ktheni në audio. Pasi të jetë konvertuar ju mund ta dëgjoni ose shkarkoni në pajisjen tuaj audion.

Screenshot%202020-04-26%20at%2016.01.47.png

Ne e provuam me disa artikuj të faqes tonë dhe punon në mënyrë perfekte. Zëri app ështe shërbimi i parë i këtij lloji në Shqipëri dhe ofron opsionin pa pagesë për tekste të shkurtra . Ju sygjerojmë ta provoni dhe ju!

Sponsorizuar
2021 . All rights reserved.