Studiuesit thonë se janë afër krijimit të vaksinës kundër coronavirusit

Studiuesit thonë se janë afër krijimit të vaksinës kundër coronavirusit

0Shares
Studiuesit thonë se janë afër krijimit të vaksinës kundër coronavirusit


Teksa coronavirusi po përhapet me shumë shpejtësi, duket se ka shpresë që po vjen nga Australia.

Studiuesit në Universitetin e Queensland (UQ) kanë thënë janë vetëm disa ditë larg nga testimi i një vaksine të re për coronavirusin, ose COVID-19.

Studiuesit janë shprehur se testi i parë do të bëhet fillimisht te kafshët, brenda javës tjetër.


Përpjekjet e tyre janë pjesë e një gare në të gjithë botën për prodhuar një vaksinë kundër coronavirusit.

Studiuesit nga UQ u financuan nga një organizatë ndërkombëtare e quajtur Koalicioni i Inovacionit të Përgatitjes Epidemike (CEPI) për të përdorur teknologjinë e re të zhvillimit të shpejtë mjekësor për të ndihmuar në krijimin e një vaksine për llojin e ri të virusit.

“Ende ka teste të shumta për të siguruar vaksina është e sigurt nuk ka efekte anësore por pengesa e parë është tejkaluar”, tha Peter Høj, zv / kancelar dhe president i universitetit australian.Sponsorizuar
2020 . All rights reserved.